Pages

Friday, August 19, 2011

orang MELAYU maki ALLAH??


salam ramadhan...

tengah sibuk2 BW tiba2 terjumpa satu cerita pasal orang MELAYU@murtad maki Allah...

Astagfirullah..teruk org2 skrg ni...

meh kita tengok pe org GILA ni ckp...

info from: LAKSAMANABUKITBINTANG


Korang jangan terkejut. Ini orang melayu beb. Orang neh dipercayai dilahirkan sebagai islam. Dan diberitakan bahawa emak dia bertudung litup [info rakan fb. Betul ke tak betul aku taktahu]. Lihat gambar di bawah neh ;

[Image: 293344_197451466984413_100001586835711_5...4889_n.jpg]

Baca lah komen2 yang menyakitkan ahti di bawah neh pula
[Image: 294914_197562336973326_100001586835711_5...0805_n.jpg]

Alquran jadi mangsa. Mungkin dia marah orang tarbiah dia. Almaklumlah dia dipercayai murtad [masih belum sahih]. Memanglah kena tarbiah balik. Bukan paksa2 suruh percaya islam. Tapi kalau umat islam dah murtad memang wajib melalui sesi tarbiah. Dah bengang, maka Alquran dia koyakrabakkan dan sebar di twitter. Misi melepaskan kemarahan lah tue. Tah hapa2. Allah swt soal ko balik di akhirat sana nanti weh. Di dunia memang lah ko bangga2 kutuk2 Allah swt, Alquran dan Nabi saw.

Lihat bawah neh pula

[Image: 228809_197456093650617_100001586835711_5...2831_n.jpg]


Ko nak murtad [andaian sahaja] ka apa ka, tak boleh ka jangan menghina agama islam? Itu pasal umat islam marahkan ko neh. Lihat kat bawah lagi

[Image: 294126_197442923651934_100001586835711_5...2776_n.jpg]

Mengaku bangsa melayu pula tue. Dia yang rosak, dia kata kita pula rosak. Ada ramai orang murtad di malaysia. Tapi tak semua mereka menghina islam. Mereka murtad tapi mereka diam2. Yang budak neh, dah lah dipercayai murtad, bising2 pula segala bagai.. lihat bawah lagi ;


[Image: 291936_197556196973940_100001586835711_5...8012_n.jpg]

Ejek2 orang dengan aksi ****h dan upload di internet. Konon nya nak perli orang yang beragama lah tue. Maybe gak dia nak menghina orang yang bertudung, etc. Dan makian terhadap Allah swt dah jadi macam kewajipan dia pula. Tak habis2. Macam marahkan sesuatu. Hairan aku.


Kalau yang neh aku tengok memang ada ciri2 hajjah sitt lah dari segi gaya bahasa dan segala bagai. Perangai pun semacam dan kaki mencarut2 no 1. Sejibik macam hajjah sitt. Tapi dia neh orang singapore. Bukan orang malaysia. Hobi dia memang maki Allah swt. Dan dengan citer persatuan orang islam singapore sedang memerhatikan dia.



Nota : Nama dia macam nama orang islam. Sebab itu aku gunakan perkataan murtad. Andai salah sila betulkan. Dan lagi satu gambar2 dia tue original. Bukan di edit. Gambar2 tue dipetik dari fb + twitter dia dan digabungkan dengan komen2 dia yang menghina islam.....
Angry


p/s: aku link kan sekali maklumat pasal hukum org yg murtad ni sbg info kita...klik sini

16 comments:

  1. masyaallah...
    harap2 die bertaubat la nanti

    ReplyDelete
  2. geram je dengan orang mcm nie...

    ReplyDelete
  3. dia ni bersekongkol dgn makcik hajjah alwuzara tu.tgk twitter

    ReplyDelete
  4. sbp tu dlm Islam org2 mcm ni kne hukum bunuh terus...

    ReplyDelete
  5. astafighullahalazim.
    kalo kat msia mmg dah kena da nihh

    ReplyDelete
  6. Dahsyat gilerr..teruk betul org cmni..patut humban ke laut je biar jerung makan..

    ReplyDelete
  7. menakutkan.. phew.. wujud jugak org macam ni,,

    ReplyDelete
  8. tngok ayt mcm seorg yg bijak,mybe dia slh guna kebijaksanaan smpai trpesong..

    ReplyDelete
  9. pihak yg berkuasa tak amel tindakan ke ??

    ReplyDelete
  10. semoga dia kembali ke jalan Allah swt

    ReplyDelete
  11. c.ice: hahaha btol2..tp rsenye jerung pn xnk mkn org mcm ni hahaha

    kemey: mmg bijak pn sbp die pndai putar ayt Quran ngn hadis

    alif: mmm..xtau r plak..tp kalo singapore phm2 je r gne

    ReplyDelete
  12. erk

    mcm2 la

    rase nk cekik2 pon ade

    sedihla jdi cmni

    ermmm budak ni mmg dah terpesong akidah ni

    ke sgje cr publisiti murahan?

    ps: Bkal cikgu ke?

    ReplyDelete
  13. MasyaAllah, terkedu meaw baca segala komen dia....

    ReplyDelete
  14. iffah: aah future teacher hehehe

    meaw: spe2 yg sensitv tntg agme die mst trase dgn ayt2 makhluk tu

    ReplyDelete
  15. banyak kes murtad sekarang ni
    makin takut jadinya

    ReplyDelete

kunjungan semula akan dilakukan..tq

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...